Demirdöküm Atron Arıza Kodları
Ocak 31, 2023
Ocak 31, 2023
Makalemizde Verdiğimiz Bilgiler Demirdöküm Atron 24/28 KW Hermetik Modeller için Geçerlidir
F1: Arıza Kodu
Aşırı sıcaklık problemi olarak bilinir .
Çözümü:Tesisat suyu sıcaklığı 98 derecenin uzerine çıktığında yada cihazın ana eşanjöründeki sıcaklık 110 derecenin üzerine çıktığında kontrol panelindeki ekranda F1 arızası ile beraber reset sembolü yanıp söner . Bu durumda servis çağırmadan önce petek vanalarınızın açık olup olmadığını kontrol ediniz ve cihazınızın su seviyesi düşmüş ise 1.5 seviyesine kadar doldurunuz cihazınıza resetleme yaptıktan sonra arızanız düzelmiyorsa servisimizi arayarak teknik destek ve evinize servis hizmeti alabilirsiniz.
F2: Arıza Kodu (sıcaksu sensör problemi)
Bu arıza kodu ekrana geldiğinde cihazınızdan sıcak su alamazsınız yada sıcak su bir sıcak bir soğuk veya ılık akar.Cihazınızda bu arıza kodunu gördüğünüzde kullanıcının resetlemek dışında yapabileceği birşey yoktur servisimizden uzman yardımı alması gerekmektedir.
F3: Arıza kodu (kalorifer sensör arızası)
Bu arıza kodunu cihaz ekranında gördüğünüzde petekleriniz ısınmaz ve cihazınız dan hiçbir şekilde faydalanamazsınız resetleme harici kullanın yapabileceği birşey yoktur servisimizi arayarak uzman yardımı almanız gerekmektedir .
F4:Arızası (gaz yok yada iyon akımı yok)
Bu arıza kodunu cihazınızda zaman zaman görebilirsiniz genellikle gaz kesintisi olduğunda karşımıza çıkar .Bu durumda kullanıcı ocağında gaz olup olmadığını kontrol etmeli kapalı yada yarım açık olan gaz vanalarını tamamen açarak cihazı resetlemesi gerekmektedir .Bu arıza kodu gaz kesintisi haricinde iyon akımını ana kartın hissedemediği durumlarda yada gaz armatürünün görevini yerine getirmediği durumlarda da karşımıza çıkabilir kullanıcı cihaza 3 – 4 defa resetlemeli sonuç alamaz ise servisimizden uzman yardım almalıdır.
F5: Arızası (Hava akışı problemi)
Hermetik kombilerde atık gaz tahliyesi ve temiz hava dışarıdan fan vasıtasıyla sağlanır .Demirdöküm Atron kombilerde bu arıza görüldüğünde baca bağlantıları kontrol edilmeli bacanın ucunda tıkanma yada gaz tahliyesini engelleyecek unsurlar ortadan kaldırılmalı cihaz resetlendiğinde sorun devam ediyorsa cihazın ana kart , fan ,prosestat ve bunlara bağlı olan kablo bağlantıları kontrol edilmek üzere servisimizden uzman yardım almanız gerekmektedir.
F6: Arızası (kalorifer dönüş sensörü problemi)
Bu arıza kodu ekranda görüldüğünde petekleriniz yeteri kadar ısınmaz yada cihaz hiç çalışmaz uzman yardımı almak için servisimizi aramanız gerekmektedir.
F7:Arızası (Gaz armatürü arızası)
Bu arıza kodu ekrana geldiiğinde cihazınıza birkaç defa resetleme işlemi yapmalısınız sorun düzelmez ise gaz armatürü arızalı yada gaz armatürüne komut veren ana kartta sorun olabilir uzman yardımı almak için servisimizle görüşmeniz gerekmektedir.
F8:Arızası (Klorifer sensörü gidiş sensöründe aşırı ısınma sorunu)
Kalorifer tesisatı sıcaklığının 95 derecenin üzerine çıktığını belirten arıza kodudur .Bu durumda kalorifer petek vanalarının açık olduğundan emin olun en az 3.5 metre peteğinizin açık olması gerekir sorun devam ediyorsa cihazınız soğuyana kadar cihazı kapatıp bekleyin aynı sorun tekrar ederse servisimizden uzman yardımı almanız gerekmektedir.
F9:Arızası (prosestat anahtarı kapalı )
Bu arıza kodu ekranda görüldüğünde cihazınızın hava akısının normal olduğunu ana karta ileten parçanızda yada ona bağlı olan bağlantı kablolarında kısa devre olduğunda veya ana kartınız arızalandığında nadiren fan bozulduğunda karşımıza çıkar. Kullanıcı resetleme yaptıktan sonra sorun devam ederse servisimizi arayarak uzman yardımı alması gerekmektedir.
F10:Arızası (Kalorifer tesisat suyu basınç problemi)
Bu arıza kodu karşımıza çıktığında cihazın su basıncı kontrol edilir eğer su basıncı 1.0 bar ın altına düşmüş ise doldurma vanası açılarak 1.5 bar basınç elde edilene kadar su takviyesi yapılır.Su basıncı eger 2.7 bar ın üzerinde ise tesisata bağlı herhangi bir peteğin hava alma purjöründen düz tornavida yardımıyla su boşaltılarak yada tesisat tahliye vanası varsa bu vanadan su boşaltılarak su seviyesi 1.5 seviyesine getirilmelidir.
F11:Arızası( cihazda su sirkülasyonu sorunu)
Tesisatın gidiş ve dönüş sensörlerinin arasında 40 derecelik bir fark ortaya çıktığında bu arıza kodu karşımıza çıkar .Bu durumda kalorifer peteklerinin vanalarının açık olduğundan emin olmalısınız (en az 3.5 metre petek ) açık olmalı sorun devam ediyorsa cihazınızda sirkülasyon pompası bozulmuş olabilir yada pompaya komut veren ana kart arızalandığında cihazınızın 3 yollu vanası bozulduğunda kirli tesisatlarda filitre tıkandığında bu arızayla karşılasabilirsiniz petek vanalarınız açıldığı halde arıza devam ediyorsa servisimizden uzan yardımı almanız gerekmektedir.
F12:Arızası (düşük voltaj uyarısı)
Bu arıza kodunu gördüğünüzde cihazınıza gelen şebeke elektriği voltajı 165 volt un altına düşmüş demektir elektrik akımı düzeldiğinde arıza ortadan kalkacaktır .Arıza devam ediyorsa elektrikçi çağırıp elektrik tesisatınızı kontrol ettirmeniz gerekmektedir elektrik akımınız 220 volt geliyor ama cihazınız hala bu arızayı gösteriyorsa cihazınızın ana kartı arızalanmış olabilir yenisi ile değiştirilmeli yada tamir edilmesi gerekmetedir servisimizden uzman yardımı almanız gerekmektedir.
F13:Arızası (tesisat sensörleri sıcaklık farkı)
Kalorifer tesisatı dönüş sensörü sıcaklığı kalorifer gidiş suyu sicaklığından 7 derece fazla olduğunda bu arıza kodu karşımıza çıkar .Cihaza kullanıcı mudahale etmemeli servisimizi arayarak uzaman yardımı alması gerekmektedir .