Kombide F10 Kodlu Arıza Nasıl Çözülür?
Ocak 31, 2023
Ocak 31, 2023
Kombinin arıza kodlarının öğrenilmesi durumunda özel olarak basınçla ilgili sorunlarla karşılaşıldığında nasıl bir bakım yapılması gerektiği hakkında bilgi sahibi olunabilir. F10 arızası kombinin basınç durumuyla ilgili bir uyarı niteliğindedir. Özel olarak bu uyarının dikkate alınması, basınç dengesinin kontrol edilmesi gerekiyor. 2 ve üzerinde olması halinde yüksek basınç, 1 bar ve altında olması halinde ise düşük basınç olarak tanımlanabilir.
Kombi F10 Arızası Nedir?
Kombide en sık karşılaşılan problemlerden bir tanesi olan F10 için özel olarak belirlenen çözüm durumu bulunuyor. Kombide en sık karşılaşılan problemler arasında basınç sorunu olması nedeniyle, sadece bu problemden dolayı kombi servisinin çağırılması gerekmiyor. Son derece basit bir işlemle, sadece birkaç dakika içerisinde tesisatın basıncını ayarlayabilir, herhangi bir parça değişimi gerekmeksizin cihazınızı kullanmaya devam edebilirsiniz .
Kombinin su basınç arızasının oluştuğunu belirten F10 kodunun görünmesi ve ekranda bu kodun sürekli olarak durması halinde, tesisata sıcak su gönderimi mümkün olmayacaktır. Aşırı basınç olmasının temelinde, kombinin alt kısmında genelde mavi renkli olan vananın açık kalması, gevşek bir yapıya sahip olması yer alıyor olabilir. Bu durumda vana değişimi veya özel olarak servisimizle iletişime geçilerek tamirini yaptırabilirsiniz.
Kombide Basınç Ayarı Nasıl Yapılır?
Kombinin alt kısmında yer alan bölümde veya özel olarak ayrı bir parçada basıncın gösterilmesini sağlayan mekanizma bulunur. Bu kısımda yer alan basınç değerinin kaç olduğu, kombinin nasıl bir ayarlama yapılması gerektiğini doğrudan etkiliyor. Eğer F10 arızası bulunuyorsa direkt olarak basıncın aşırı yüksek veya çok düşük olmasından kaynaklanan bir sonuç ortaya çıkacaktır. Buna bağlı olarak kombi için basınç ayarının yapılabilmesi amacıyla iki farklı işlem söz konusu olacaktır.
Kombinizde basınç aşırı yüksekse ve emniyet ventili aracılığıyla kombinin alt kısmından tahliye otomatik olarak gerçekleşiyorsa, bu durumda özellikle basıncın düşürülmesi gerekecektir. Basıncın düşmesi için ise doğrudan evinizdeki bir peteğin tahliye kısmındaki vanayı tornavida veya kontrolkalemi yardımıyla gevşetmelisiniz. Suyun dışarıya akmaya başlamasını sağladığınızda, yavaş yavaş basıncın da düşmeye başladığını göreceksiniz. Basıncın düşürülmesi için gerçekleştirilecek olan bu işlemle birlikte, ortalama 1,5 seviyesine çektikten sonra, peteğin gevşettiğiniz kısmını tekrar sıkabilirsiniz.